News release

Oblíbené Oblíbené

Přehled zajímavostí a novinek

Videa

Ekologizace Liberty Ostrava a.s.

Ženy

Liberty chce zvýšit počet žen ve vedení svých podniků

Sousedé

Zpravodaj Liberty Ostrava

ikona→  Tisková zpráva ve formátu .pdf

Liberty Ostrava a.s.
Barbora Černá Dvořáková
T + 420 595 683 390

News

V jubilejním desátém ročníku zaměstnaneckých grantů rozdělí ostravská huť neziskovým organizacím částku 631 tisíc korun

Ostrava, 6. května 2019 – Zaměstnanecké granty ostravské huti Liberty slaví jubilejní 10. ročník. Huť během této doby prostřednictvím svých zaměstnanců podpořila 523 regionálních projektů částkou téměř 7 milionů korun. V letošním ročníku rozdělí mezi 42 projektů 631 tisíc korun. Finance poslouží třeba k rekonstrukci táborové kuchyně, k nákupu knih pro školní knihovnu nebo na vybavení dobrovolných hasičů.

„Princip „ZAME grantů“ je jednoduchý. Žádost o grant může podat každý zaměstnanec, který se angažuje v neziskovém sektoru. V tomto roce jsme vybrali 42 projektů, mezi které rozdělíme 631 tisíc korun. Z letošních grantů se bude těšit téměř 8 000 lidí,“ uvedla Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb Liberty Ostrava.

V letošním roce huť podpoří například Turistický oddíl mládeže z Ostravy – Krásného pole, Horolezecký klub Gymnázia v Orlové nebo školní knihovnu ZŠ Ostrava - Mariánské Hory. Finance putují také Sboru dobrovolných hasičů v Ostravě – Kunčičkách na nákup nového hasičského vybavení, Sociálním službám Karviná, které ze získaných peněz pořídí přenosný sprchovací set pro imobilní občany, nebo spolku Colliery SRDCEM na pořízení veslařského trenažeru pro handicapované i pro zpestření výuky tělesné výchovy školáků.

„Po mnoha letech se nám podařilo sestavit oddíl mladých hasičů, které ale bylo nutno vybavit prostředky k výcviku a dalším činnostem. Finanční pomoc nás proto upřímně potěšila,“ řekl Zdeněk Chrobák, starosta Sboru dobrovolných hasičů Kunčičky.

„Z grantu pořídíme veslařský trenažer. Bude sloužit nejen handicapovaným klientům Colliery SRDCEM, ale také na akcích, kde s činností spolku seznamujeme veřejnost, jako například NightRun, Ostrava na kolečkách, para hokej a další,“ dodal Stanislav Kupčík z Colliery SRDCEM.

Za 10 let existence „ZAME grantů“ huť podpořila celkem 523 projektů v regionu. Rozdělila mezi ně téměř 7 milionů korun, které pomohly více než 70 000 obyvatelům Moravskoslezského kraje.

Liberty Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny Liberty. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a trubek v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. Liberty má v Moravskoslezském kraji 6500 zaměstnanců. Průměrný měsíční výdělek v roce 2018 činil 39 180 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Jediným akcionářem je Liberty S.A.

Tiskové zprávy PhDr. Barbora Černá Dvořáková, MBA - tisková mluvčí >

Zpravodaj pro sousední obce Chceme se s Vámi podělit o novinky z naší společnosti >